Yaşamın her alanında felsefeyi şölene dönüştüren, modern bir klasik haline gelen "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisi 31. kitaba ulaştı!
Siz şanslı şanssızlardan mısınız, yoksa...
Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan, küçük büyük herkesin hayatı sorgulama rehberi, benzersiz "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisinin 31. kitabı, "şans" ve "şanssızlık" kavramlarını ele alıyor. Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé bu kitabında, hangi durumlarda şans ya da şanssızlıktan söz edilebileceğini gündelik yaşamdan örneklerle düşündürüyor. Çocuklar ve felsefe üzerine çalışmalar yapanlara da ilham kaynağı olan dizi, Jacques Azam'ın derin mizah anlayışını yansıttığı desenleriyle renkleniyor. Dizinin kitaplarını okuyan çocuklar, öğretmenler ve anne babalar
Yaşamın her alanında felsefeyi şölene dönüştüren, modern bir klasik haline gelen "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisi 31. kitaba ulaştı!
Siz şanslı şanssızlardan mısınız, yoksa...
Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan, küçük büyük herkesin hayatı sorgulama rehberi, benzersiz "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisinin 31. kitabı, "şans" ve "şanssızlık" kavramlarını ele alıyor. Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé bu kitabında, hangi durumlarda şans ya da şanssızlıktan söz edilebileceğini gündelik yaşamdan örneklerle düşündürüyor. Çocuklar ve felsefe üzerine çalışmalar yapanlara da ilham kaynağı olan dizi, Jacques Azam'ın derin mizah anlayışını yansıttığı desenleriyle renkleniyor. Dizinin kitaplarını okuyan çocuklar, öğretmenler ve anne babalar, birlikte düşünmenin ve iletişimin kapılarını aralıyor.
Şansın ve şanssızlığın, insanlar arasında fark gözetilmeden dağıtılmasını kabullenemiyoruz. Bazen şans kötülere gülerken, şanssızlık iyileri bulabiliyor... Bilim, belirsizliği azaltmaya yardımcı olur. Onunla, şansa daha az bel bağlar, şanssızlıktan daha az korkarız. Ama sıfır risk diye bir şey de yoktur. İyi ya da kötü hiçbir sürprizin olmadığı bir yaşam ister miydik?..