Günümüzde yürütülen “cinsiyetsizleştirme” politikalarının çok tehlikeli bir proje olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu projenin temel bir amacı var: Aile yapısını bozmak! Neden aile yapısı hedefleniyor? Çünkü aile olmazsa nesil olmaz. Nesil olmazsa insanlık ortadan kalkar. Küresel güçlerin insanlığın yok oluşu için son kartı, son kozu, son büyük projesi şu an bütün ailelerin kucağında; patlamayı bekleyen bir bomba gibi konuşlanmış durumda. Bomba patlarsa ne olur? Altında tüm insanlık kalır!
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Çocuklarımızın üzerine püskürtülmeye ç
Günümüzde yürütülen “cinsiyetsizleştirme” politikalarının çok tehlikeli bir proje olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu projenin temel bir amacı var: Aile yapısını bozmak! Neden aile yapısı hedefleniyor? Çünkü aile olmazsa nesil olmaz. Nesil olmazsa insanlık ortadan kalkar. Küresel güçlerin insanlığın yok oluşu için son kartı, son kozu, son büyük projesi şu an bütün ailelerin kucağında; patlamayı bekleyen bir bomba gibi konuşlanmış durumda. Bomba patlarsa ne olur? Altında tüm insanlık kalır!
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Çocuklarımızın üzerine püskürtülmeye çalışılan cinsiyetsizleştirme akımının karşısında dimdik duruyor! “Çocuğuma cinsiyetini nasıl sevdiririm?”, “Cinsiyet gelişimi dönemini nasıl desteklerim?”, “Cinsiyetiyle uyumsuz davranışları varsa ne yapmalıyım?” gibi onlarca ebeveyn sorusuna açık yüreklilikle cevaplar sunuyor.
Kızlar “kız” gibi, erkekler “erkek” gibi yetişsin diye…
YAZAR HAKKINDA
PROF. DR. NEVZAT TARHAN
1952 yılında Merzifon’da doğdu. 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri Uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumu’nda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006 yılında NPİSTANBUL Hastanesi’ni, 2011 yılında ise bütün mal varlığını bağışlayarak Üsküdar Üniversitesi’ni kurdu.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, uzun yıllar büyük emekle ve araştırmalara dayanarak sürdürdüğü psikiyatri uzmanlığındaki bilgilerini iki yüz elliyi aşkın araştırma makalesine, doksana yakın kitap ve kitap bölümüne aktarmıştır. Google Scholar h-indeksi 36, i10 indeksi 87 olan Prof. Dr. Tarhan’ın yayınları beş bine yakın atıf almıştır. Bu eserleri sayesinde Türkiye’de hem görsel hem de yazılı basında kendisini takip eden bir milyonu aşan okuyucu kitlesine ulaşmıştır.
Bazı kitapları İngilizce dışında Bulgar, Endonezya, İran, Arnavutluk, Azeri dillerine çevrilmiştir. (Ocak 2024 itibariyle) Prof. Dr. Tarhan, çalışmalarını çok büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle gerçekleştirir. Çalışkanlığının ve başarılarının temelindeki ana etken; hayat felsefesi ve imanî bakış açısıdır. Dünya ile sınırlı olmayan, hem dünya hem de ahireti kapsayan hayat görüşü, onun her işi gerçekleştirirken Yaratıcısının huzurunda olduğu bilincinden kaynaklanmaktadır. Bu da onun tahkike, gözleme ve ispata dayanan iman esaslarını kâinatın (evrenin) şahitliğinde bilimi ele alarak Allah’ın evrende yansıyan özellikleriyle bağlantısını kurarak okuyucularının önüne sunmasıdır. Kâinat ile Kur’an’ı birbirini destekler şekilde anlatmayı başaran nadir ilim insanlarındandır. İlim insanı kimliğini hayatına indirgemeyi başarmanın yanı sıra öğrendiği hakikatleri başkalarına taşımayı, nakletmeyi kendisine şiar edinmiştir. Bu farklı bakış açısının temellerinin kaynağı, gençlik yıllarından beri okuduğu ve hayatına rehber ettiği Kur’an-ı Kerim’dir. Hayatın manasını ve varoluşu sorgulayan genç insanlar gibi o da üniversite yıllarında “tesadüfi varoluş, hayatın anlamı, Darwinizm, din ihtiyacı, inanmanın psikolojisi”, “Kötülükler neden var?”, “Ölümden sonra yaşam var mı?”, “İnsanın akıl ve ruhu nasıl doyum sağlar?” gibi soruların yanıtlarını Kur’an’dan açıklamalarla ve ilmî araştırmalarıyla da ispatlayarak okuyucularıyla paylaşmıştır.
Hâlen; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı ile Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Hiçbir kamu kaynağı ve tahsisi kullanmadan tüm mal varlığını bağışlayarak kurduğu Üsküdar Üniversitesi, bugün yirmi dört bini aşkın öğrencisiyle geleceğin Nobel adayı bilim insanlarının yetiştiği bir “beyin üssü̈” olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversite, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin küresel bakış açısıyla G20/N20 Zirvelerine katılan ilk ve tek Türk üniversitesi olarak ülkemizi dünyada da başarıyla temsil etmektedir.
Tüm gelirini kurucusu olduğu TARHAN - İDER Vakfı’na bağışlayan Prof. Dr. Tarhan’ın kitapları bir milyondan fazla satmıştır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. İki çocuk babasıdır. 1400 yıl öncesine giden aile soy ağacı kitap halinde 2017 yılında basılmıştır.
Aile’mizdeki Kitapları: Cinsiyetiyle Barışık Çocuklar Yetiştirmek