Tarih boyunca devletlerarası ilişkilerin bel kemiğini oluşturan kapitülasyonlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerine ışık tutan belirleyici antlaşmalardır. Dr. Av. Faruk Yılmaz tarafından sadeleştirilen ve hazırlanan "Kapitülasyonlar" kitabı, bu tarihi antlaşmaların derinlemesine bir analizini sunuyor. Ali Reşâd ve Macar İskender'in çevirileriyle zenginleşen bu eser, Osmanlı Devleti'nin Avrupa ile yaptığı ekonomik ve ticari anlaşmaları, özellikle Fransa ile olan yedi kapitülasyonu detaylı bir şekilde ele alıyor. Kitap, kapitülasyonların kökenlerinden başlayarak, devletlerarası ilişkilerdeki önemli bir kurum olan
Tarih boyunca devletlerarası ilişkilerin bel kemiğini oluşturan kapitülasyonlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerine ışık tutan belirleyici antlaşmalardır. Dr. Av. Faruk Yılmaz tarafından sadeleştirilen ve hazırlanan "Kapitülasyonlar" kitabı, bu tarihi antlaşmaların derinlemesine bir analizini sunuyor. Ali Reşâd ve Macar İskender'in çevirileriyle zenginleşen bu eser, Osmanlı Devleti'nin Avrupa ile yaptığı ekonomik ve ticari anlaşmaları, özellikle Fransa ile olan yedi kapitülasyonu detaylı bir şekilde ele alıyor. Kitap, kapitülasyonların kökenlerinden başlayarak, devletlerarası ilişkilerdeki önemli bir kurum olan konsolosluk teşkilatının ve teşkilatın etkilerine kadar geniş bir zaman dilimini kapsıyor.
Osmanlı'nın yüzyıllar boyunca Avrupa'ya verdiği ticari imtiyazlar, başlangıçta imparatorluğun gücünü yansıtırken, zamanla devletin zayıflamasıyla birlikte bu imtiyazlar aleyhine dönmüştür. "Kapitülasyonlar", bu dinamiklerin tarih sahnesinde nasıl şekillendiğini ve Osmanlı'nın ticaretteki yerini nasıl etkilediğini ortaya koyuyor.