“Nefis bir kitap, orijinal ve hayat dolu, evrimin ayrıntılarını coşkun bir berraklıkla açıklıyor, her yerinde yaradılışçı mağara adamlarını cevaplıyor.”
-Isaac Asimov
Muhteşem yazım tarzı ile Shakespeare Edebiyat Ödülü kazanmış bir bilim insanı olan Profesör Richard Dawkins, karmaşık bilimsel gerçekleri insanlara basit bir dille anlatmayı kendisine görev edinerek, yaşamın doğa üstü bir yaratıcı olmadan nasıl ortaya çıktığını ateşli bir şekilde anlatıyor. Çağımızın en çok okunan bilim insanları listesinde muhtemelen ilk sırayı alan Dawkins, Gen Bencildir ile sarstığı dünyayı bu kitapla bir kez daha canlandırıyor. Bilimi yanlış anlayan veya anlamak isteyen çeşitli kesimlere çekinmeden dağıttığı eleştirileriyle,
“Nefis bir kitap, orijinal ve hayat dolu, evrimin ayrıntılarını coşkun bir berraklıkla açıklıyor, her yerinde yaradılışçı mağara adamlarını cevaplıyor.”
-Isaac Asimov
Muhteşem yazım tarzı ile Shakespeare Edebiyat Ödülü kazanmış bir bilim insanı olan Profesör Richard Dawkins, karmaşık bilimsel gerçekleri insanlara basit bir dille anlatmayı kendisine görev edinerek, yaşamın doğa üstü bir yaratıcı olmadan nasıl ortaya çıktığını ateşli bir şekilde anlatıyor. Çağımızın en çok okunan bilim insanları listesinde muhtemelen ilk sırayı alan Dawkins, Gen Bencildir ile sarstığı dünyayı bu kitapla bir kez daha canlandırıyor. Bilimi yanlış anlayan veya anlamak isteyen çeşitli kesimlere çekinmeden dağıttığı eleştirileriyle, uzun yıllar sonra yazacağı Tanrı Yanılgısı kitabının ilk sinyallerini veriyor.
Richard Dawkins, bu kitabı ile hem Kraliyet Akademisi Edebiyat Ödülü’nü hem de Los Angeles Times Edebiyat Ödülü’nü kazandı.
“Güzel ve mükemmel yazılmış. … Tamamen anlaşılır fakat derin duygularla dolu konuşmanın ritmine sahip. Her sayfa gerçeği çınlatıyor. Bu, şu ana kadar okuduğum en iyi bilim kitaplarından biri (en iyi kitaplardan biri).”
-Lee Dembart, Los Angeles Times
“İyi bilim edebiyatının sırrı, kişinin fikirleri önce kendisinin anlamasının gerektiği: iyi yazmak net düşünmekle mümkün olur. … Kör Saatçi’yi okurken Dawkins’in problemlere bakışındaki berraklıkla tekrar tekrar hayrete düştüm. … Dawkins’in doğal dünya hakkında bilgisini arttırmışken ona karşı hayranlık duygusunu kaybetmemiş olduğu fazlasıyla açık. … Keşke ben de böyle yazabiliyor olsaydım.”
-John Maynard Smith, New Scientist