Medine’den Kudüs’e, akademik çalışmaları Kudüs araştırmalarına odaklanan ve bu sahada akla ilk gelen isimler arasında olan Dr. Abdullah Maruf Ömer’in, Kudüs’ün 638’de Hz. Ömer tarafından ilk kez fethedilmesinin arka planına odaklanıyor. Aynı zamanda bu çalışma, Hz. Peygamber’in (sav) Kudüs (Beytü’l-Makdis) ile olan irtibatının yalnızca isrâ ve miraç hadisesiyle sınırlı olmadığını ortaya koymaya çalışıyor. Bu meyanda, Beytü’l-Makdis’in Müslümanlar tarafından ilk kez fethedildiği dönemin berrak bir resminin çizilebilmesi için bir dizi sorunun peşine düşüyor: Müsl&uu
Medine’den Kudüs’e, akademik çalışmaları Kudüs araştırmalarına odaklanan ve bu sahada akla ilk gelen isimler arasında olan Dr. Abdullah Maruf Ömer’in, Kudüs’ün 638’de Hz. Ömer tarafından ilk kez fethedilmesinin arka planına odaklanıyor. Aynı zamanda bu çalışma, Hz. Peygamber’in (sav) Kudüs (Beytü’l-Makdis) ile olan irtibatının yalnızca isrâ ve miraç hadisesiyle sınırlı olmadığını ortaya koymaya çalışıyor. Bu meyanda, Beytü’l-Makdis’in Müslümanlar tarafından ilk kez fethedildiği dönemin berrak bir resminin çizilebilmesi için bir dizi sorunun peşine düşüyor: Müslümanları Beytü’l-Makdis’i fethetmeye iten sebep neydi? Hz. Peygamber’in, fethin gerçekleştirilmesinde nasıl bir rolü vardı? Hz. Peygamber, bizatihi fethin yolunu mu açmıştı? Neticede çalışma, Beytü’l-Makdis’e Müslümanlar tarafından gerçekleştirilen ilk fethin şekillenmesinde Hz. Peygamber’in (sav) göz ardı edilemez rolünü ve stratejilerini ele alıyor.
Abdullah Maruf Ömer’in haritalarla ve belgelerle desteklenen, Arapça ve İngilizce çok geniş bir literatüre dayanan ve özgün bir yaklaşım sunan çalışması, hem alana önemli bir katkı sunacak hem de ilgililerin farklı bir perspektif kazanmasına yardımcı olacaktır.