“Olağanüstü… Geçmişte kalmış bir dünyanın büyüleyici bir tasviri.”
Michiko Kakutani - The New York Times
Başarılı film uyarlamasıyla da bilinen Adınla Çağır Beni adlı romanıyla tanıdığımız André Aciman, bu kitabında bizi, birbirinden ilginç karakterlerle dolu geniş ailesinin İstanbul’dan ayrıldıktan sonra bir dönem yaşadığı yirminci yüzyıl ortası Mısır’ına götürüyor. İskenderiye bir roman kahramanı gibi sayfaların arasında canlanırken, Lawrence Durrell’in ifadesiyle beş ırk, beş dil ve bir düzine inancın bir arada yaşadığı bir ülkede meydana gelen çarpıcı değişimin başlangıç dönemine A
“Olağanüstü… Geçmişte kalmış bir dünyanın büyüleyici bir tasviri.”
Michiko Kakutani - The New York Times
Başarılı film uyarlamasıyla da bilinen Adınla Çağır Beni adlı romanıyla tanıdığımız André Aciman, bu kitabında bizi, birbirinden ilginç karakterlerle dolu geniş ailesinin İstanbul’dan ayrıldıktan sonra bir dönem yaşadığı yirminci yüzyıl ortası Mısır’ına götürüyor. İskenderiye bir roman kahramanı gibi sayfaların arasında canlanırken, Lawrence Durrell’in ifadesiyle beş ırk, beş dil ve bir düzine inancın bir arada yaşadığı bir ülkede meydana gelen çarpıcı değişimin başlangıç dönemine Aciman’la birlikte tanıklık ediyoruz. Yazarın kişisel tarihinin yanı sıra dönemin politik ortamını da gözler önüne seren ve Whiting Ödülü’ne değer bulunan Mısır’dan Çıkış etkileyici ve akıllardan uzun süre çıkmayacak bir büyüme hikâyesi.
“Burası küçük bir şehir, ama onu kaybedecek olduğum için nefret ediyorum,” dedi en sonunda. “Bu yıldızları başka nerede görebilirsin ki?”