Modern mitoloji çalışmalarının ilk aşamalarında etkili olan İskoç sosyal antropolog, folklorist ve karşılaştırmalı din araştırmacısı.
James George Frazer'in kaleminden çıkan çalışma insanlık tarihinin en derin katmanlarına ışık tutan bir eserdir. Frazer, batıl inançların sadece geçmişteki karanlık dönemlerin ürünü olmadığını, aynı zamanda modern toplumların temelini oluşturan kurumların şekillenmesinde de önemli bir rol oynadığını gözler önüne seriyor. Bu eser, insan zihninin en tuhaf köşelerine yolculuk ediyor ve orada, bilgeliğin kötülükten nasıl doğabileceğine dair şaşırtıcı gerçekler keşfediyo
Modern mitoloji çalışmalarının ilk aşamalarında etkili olan İskoç sosyal antropolog, folklorist ve karşılaştırmalı din araştırmacısı.
James George Frazer'in kaleminden çıkan çalışma insanlık tarihinin en derin katmanlarına ışık tutan bir eserdir. Frazer, batıl inançların sadece geçmişteki karanlık dönemlerin ürünü olmadığını, aynı zamanda modern toplumların temelini oluşturan kurumların şekillenmesinde de önemli bir rol oynadığını gözler önüne seriyor. Bu eser, insan zihninin en tuhaf köşelerine yolculuk ediyor ve orada, bilgeliğin kötülükten nasıl doğabileceğine dair şaşırtıcı gerçekler keşfediyor.
“Bu dünyada iyi ve kötü birbirinden neredeyse ayrılmaz biçimde birlikte gelişir; iyi bilgisi, kötü bilgisiyle öyle kaynaşmış ki ve bunlar fark etmesi o kadar zor ve yanıltıcı benzerlikler gösterirler ki Psişenin ayıklamak ve ayırt etmek için aralıksız çaba gösterdiği bu birbirine karışmış tohumlar bundan daha fazla iç içe geçemezdi.”
Areopagitica, JOHN MILTON
Dorlion Yayınları olarak 1909 tarihli bu değerli çalışmayı Türkçeye yeniden tercüme ederek ve düzenleyerek değerli okurlarımızla buluşturmaktan mutluyuz