Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yüzüncü yılına özgülenen bu armağan kitap otuz iki yazarın bilimsel katkılarının ortak eseridir.Bu ortak eserde, TBMM’nin yüz yıllık birikimi siyaset bilimi,hukuk ve tarih disiplinlerinin yöntem ve yaklaşımlarıyla ele alınıyor. Katkı sunan yazarlar, farklı konu ve bakış açılarıyla Türkiye’deparlamentonun kurumsallaşmasını çözümlüyor, yorumluyor ve sorguluyorlar. Katkılar tarihsel, kuramsal, görgül ve normatif yöntemlerle TBMM’nin siyasal sistem, demokrasi, toplumsal değişimler ve tarihsel bağlam içindeki değişen rolüne, etkisine ve potansiyeline ışık tutuyor; TBMM’nin gelişimi, işleyişi, işlevleri, siyasal müz
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yüzüncü yılına özgülenen bu armağan kitap otuz iki yazarın bilimsel katkılarının ortak eseridir.Bu ortak eserde, TBMM’nin yüz yıllık birikimi siyaset bilimi,hukuk ve tarih disiplinlerinin yöntem ve yaklaşımlarıyla ele alınıyor. Katkı sunan yazarlar, farklı konu ve bakış açılarıyla Türkiye’deparlamentonun kurumsallaşmasını çözümlüyor, yorumluyor ve sorguluyorlar. Katkılar tarihsel, kuramsal, görgül ve normatif yöntemlerle TBMM’nin siyasal sistem, demokrasi, toplumsal değişimler ve tarihsel bağlam içindeki değişen rolüne, etkisine ve potansiyeline ışık tutuyor; TBMM’nin gelişimi, işleyişi, işlevleri, siyasal müzakereye katkısı, katılım ve temsil yönünden sınırlılıkları, etkililiği ve demokratik denetimin zayıflaması ekseninde yeni bulgular ya da yorumlar ortaya koyuyorlar.
TBMM Armağanı, hem parlamentonun dünü ve bugününe ilişkin tartışmaları takip eden hem de TBMM’nin siyasal değişimler içindeki yerini öğrenmek isteyenler için temel başvuru kitabı niteliğini taşıyor. Kitap, Türkiye’de parlamentonun yüz yıllık dönemecinde TBMM hakkındaki bilgi, kavrayış ve sorgulamasını derinleştirmek isteyen okurlarını bekliyor.