ÜTOPYA
Dünya, ütopya kelimesi ya da Yunanca karşılığı ''olmayan yer'' ile Thomas More'un 1516 yılında yayınlanan Utopia eseriyle tanıştı. Ütopya zamanın önde gelen düşünürlerinden Erasmus'un editörlüğünde yayınlanmıştı. Erasmus, More'un eserde yansıttığı felsefe, yaratıcılık, pratiklik ve samimiyet harmanından çok etkilenmiş ve henüz eseri okumadan, politik iğrençliklerin gerçek kaynağını görmeyi umarak Ütopya'ya bir elçi göndermeyi dahi önermişti.
Ütopya kimilerine göre, ''Düşler Ülkesi'', kimilerine göre ise ''Kâbuslar Ülkesi'' anlamına geliyor olsa da, Thomas More daha yaşanılabilir, daha insancıl ve daha adil bir ideal toplum olabileceği düşüncesini Ütopya ile insanlığın ortak aklına sokmuştur. Yazıldığı dönemde kralların ve soyluların egemenliğine ve mevcut toplumsal düzene sert bir eleştiri ve alternatif arayışı olarak yorumlanmıştır Ütopya. Oysa More'un yaptığı, bilerek ya da bilmeyerek, henüz tarih sahnesine çıkmamış ''Büyük İnsanlık''ın özgür aklı ve istenciyle kuracağı yeni topluma giden yola ilk taşı döşemekten başka bir şey değildir.
Herkesin mutlaka okuması ve her kitaplıkta mutlaka bulunması gereken Ütopya'yı en güncel çevirisi ile okurlarımızın beğenisine sunuyoruz.