Gasilhane sahibi, geleneksel bir Şiî aileden gelen genç Cevat, aile geleneğini bir kenara itip heykeltıraş olmaya, ölüm yerine yaşamı yüceltmeye karar verir. Babasının isteklerini hiçe sayarak 1980'lerin sonunda Bağdat Güzel Sanatlar Akademisi'ne yazılır. Fakat Tarih, koşullarını aksi yönde kabul ettirir. Yalnız Nar, çaresiz bir ailenin yaşam mücadelesi aracılığıyla Irak'ın karmaşık ve şiddet dolu yakın tarihini gözler önüne seriyor. Yaşamla ölüm arasındaki sınırların bulanıklaştığı yerlere ve bitmeyen kâbusların derinliklerine inen Sinan Antûn, okurları sade, etkiletici ve alegorik bir hikâyeye davet ediyor.
Kitap Hakkında
“Sinan Antûn bu olağanüstü romanında, 1980’lerin ilk yarısındaki İran savaşına, Kuveyt
Tükendi
Gelince Haber VerGasilhane sahibi, geleneksel bir Şiî aileden gelen genç Cevat, aile geleneğini bir kenara itip heykeltıraş olmaya, ölüm yerine yaşamı yüceltmeye karar verir. Babasının isteklerini hiçe sayarak 1980'lerin sonunda Bağdat Güzel Sanatlar Akademisi'ne yazılır. Fakat Tarih, koşullarını aksi yönde kabul ettirir. Yalnız Nar, çaresiz bir ailenin yaşam mücadelesi aracılığıyla Irak'ın karmaşık ve şiddet dolu yakın tarihini gözler önüne seriyor. Yaşamla ölüm arasındaki sınırların bulanıklaştığı yerlere ve bitmeyen kâbusların derinliklerine inen Sinan Antûn, okurları sade, etkiletici ve alegorik bir hikâyeye davet ediyor.
Kitap Hakkında
“Sinan Antûn bu olağanüstü romanında, 1980’lerin ilk yarısındaki İran savaşına, Kuveyt’in işgalinin ardından patlak veren Körfez Savaşı’na ve son olarak da 2003’teki savaşa tanık olan alelade bir Iraklı adamın yaşadıklarını anlatıyor.”
− Three Percent
“Sinan Antûn’un romanı acı-tatlı güzelliklerle dolu. Yalnız Nar’ı birikmiş acılardan örülü bir trajedi olarak tanımlayabiliriz, Antûn’un kullandığı üslup −yalın, dolaysız, yoğun bir şiirsellikle dolu− ise yaşamın ve kültürün bir yansıması gibi.”
− Minneapolis Star Tribune
“Romanın gücü, karmaşık ve insanî bir savaş ve şiddet hikâyesi anlatmasından ileri geliyor …Yalnız Nar, 2003 sonrası Irak’ın durumunu ve genel olarak savaşların yaşattığı dramı anlamak isteyenler için çok güçlü bir kaynak.”
− Kevin Alexander Davis
Ödülleri
Seyf Ğabaş Banipal Edebiyat Ödülü
En İyi Arap-Amerikan Romanı Ödülü
Lagardère & Arap Dünyası Enstitüsü En İyi Roman Ödülü
Uluslararası En İyi Yabancı Kitap Ödülü Adayı